A megbízott generálkivitelező megalapozza az építkezés teljes menetét. Amennyiben Ön rossz döntést hoz, és egy kispályás cégre bízza a munkát, sok csalódást kell majd elviselnie. Egy ilyen cég sokszor nem tudja tartani magát a megállapodásokhoz, nem készíti el időben az épületet, valamint az átadáskor az elképzelt létesítménynek a silány, rossz másolatával tud csak előállni.

Fogadja meg az öt tanácsunkat, és ezek figyelembevételével válasszon professzionális generálkivitelezőt, akivel minden zökkenőmentesen zajlik majd.

  1. Tapasztalat

A generálkivitelezés kellő tapasztalat nélkül szinte biztos bukás! Ez a munka komoly gyártói és szervezői kompetenciákat igényel, ugyanis a munkamenet hibás összeszervezése csúszásokat és elakadásokat eredményezhet. A hibátlan munkavégzés ebben az esetben tehát nem elegendő, át kell látni a teljes folyamatot, a munkát kell tudni menedzselni, a feladatokat megszervezni, ellenőrizni és a kellő pillanatokban beavatkozni.

  1. Saját munkatársak

Megbízható, már jól bevált kollégákkal kell rendelkeznie egy profi generálkivitelező cégnek. Az ideiglenesen felvett, vagy a más cégektől bérelt munkaerő nem képes olyan munkát végezni, mint egy jól összeszokott csapat. A mindig más tagokból álló munkacsoportok nem dolgoznak összehangoltan, nem ismerik elég jól a gépek beállításait. Biztonságosabb egy olyan vállalatot választani, aki képes saját munkavállalókat foglalkoztatni.

  1. Állandó alvállalkozók

Adódnak persze olyan munkafázisok is, amelyeket a generálkivitelező alvállalkozókkal végeztet el. Ezzel nincs is semmi gond, azonban lényeges, hogy ugyanazokat az alvállalkozókat foglalkoztassák, akikről már jól tudják, hogy minőségi munkát végeznek. Amennyiben nincs egy stabil alvállalkozói kör, mind a hatékonyság, mind a színvonal megsínyli azt.

  1. Saját gép- és eszközpark

A privát állomány jobb karbantartást kap, emiatt kevesebb esély van rá, hogy a gépek munkavégzés közben elromlanak, így gyorsabban halad a munka. Mindemellett az is a saját gépparkkal rendelkező generálkivitelezők mellett szól, hogy általában jobb áron vállalják az építkezést.

  1. Képzett kollégák

Azok az igazán előrelátó generálkivitelező cégek, amelyek nemcsak képzett munkatársakat alkalmaznak, hanem biztosítják a fejlődésüket is, tehát nem hanyagolják el a szakmai továbbképzéseket. Ez nem feltétlenül csak azt jelenti, hogy különféle tanfolyamokra küldik el őket, hanem akár azt is, hogy egy képzettebb kolléga mellé osztják be a kezdő munkatársakat.

Abban az esetben, ha generálkivitelezőt keres, döntsön a megbízható, garantáltan minőségi munkát végző cég mellett, válassza a HÁsZ Kft. szolgáltatását!

A további részletekről tájékozódjon ITT!