Egy épületnek gyönyörű eleme lehet a jól megtervezett falépcső, amely alapanyagának köszönhetően melegséget és természetes érzetet biztosít. Érdemes olyan egyedileg gyártott feljárót választani, amely teljes mértékben a megrendelő igényei alapján készül, igazodva az építmény stílusához, a helyszíni adottságokhoz és a környezethez.

A magas színvonal és a kedvező ár rendszerint nem jár együtt, de a falépcső tervezése során létezik olyan megoldás, amely mindkettőt lehetővé teszi.

Az elsőrangú lépcső és a megtakarítás együtt is megy!

A feljárót egyes esetekben nem teljes egészében ugyanabból a nyersanyagból hozzák létre. Megrendelői igényre olykor a lépcső magja értéktelenebb – például olcsóbban beszerezhető hazai lombos fából, fenyőből vagy MDF-ből áll  – a lépcsőnek a látszó felülete pedig, megközelítőleg 2-5 mm a nemes fafajból készül. Ez esztétikailag és a használatát tekintve semmit nem ront a színvonalon, viszont megközelítőleg 20-25 százalékot biztosan spórolhat általa.

Ez egy olyan alternatíva, amellyel természetesen nem muszáj élni, ha valaki úgy szeretné, a teljes lépcsőzet készülhet a nemes fafajtából. Kivételt képeznek ez alól azok az esetek, amikor valaki olyan fatípust választ, amely nem bírja a nagyfokú terhelést. Ilyenkor műszakilag is indokolt, hogy a lépcső belső része más anyagból készüljön.

Milyen típusú fát választhat?

A nyersanyag kiválasztása főként attól függ, hogy mit álmodott meg Ön vagy a belsőépítésze. A HÁsZ Kft. asztalosüzemében bármilyen fatípus mellett dönthet: tehát ha valaki mahagónira vágyik, akkor mi abból készítjük el a feljáróját. A trópusi, egzotikus fák használata számunkra nem jelent akadályt, ugyanis alapanyagaink bárhonnan be tudjuk szerezni. Ezeket a fákat olajozással, illetve viasszal kezeljük, így kiemeljük a fa struktúráját, természetes szépségét.

A hazai fafajtákból készült lépcsőknél – például a bükknél és a tölgynél – előfordul, hogy azt kéri a megrendelő, hogy a parkettájához színben tökéletesen passzoljon. Mi ezt is megoldjuk, ugyanis kikevertetjük a hozzá tökéletesen illő pácot, így még az árnyalatokban is kompromisszumok nélkül tudjuk  a legjobbat nyújtani.

Az asztalosiparban is az élen járunk!

Sokszor halljuk ügyfeleinktől, hogy az asztalosüzemek többsége minőségben, határidőben, és még kiszolgálásban sem nyújtják azt, amit elvárható lenne. Mi arra törekszünk, hogy precíz munkát végezzünk, minél gördülékenyebben menjen a kommunikáció, és a partnereink igényeit maradéktalanul kielégítsük! További részletekért vegye fel velünk a kapcsolatot!