Generálkivitelezés

Az alaptól a tetőig, a tervezéstől a kulcsátadásig ránk bízhatja épülete megvalósítását!

Több mint 70 saját szakemberrel biztosítjuk a megrendelőinket arról, hogy a tervdokumentációban lefektetett részleteknek megfelelően készítjük el a projektet – határidőre, a stresszt okozó helyzetek csökkentésével.

Generálmunkáink nagy részét – szerkezetépítést, kőművesmunkát, vakolást, homlokzatképzést, állványozást – és az egyedi belsőépítészeti asztalosmunkákat is saját embereink végzik, saját eszközparkunkkal. Munkájukat földmunkagépeink, önálló, 1000 m2-en működő asztalosüzemünk, saját CNC központunk, zsaluparkunk, illetve számtalan továbbképzési program támogatja.

Projektvezetőink a beruházások és építkezések során rengeteg sikeres átadáson vettek már részt. Az ingatlanok teljes körű felépítéséhez, és a megfelelő környezet kialakításához szükséges munkafolyamatokat, koordinációt precíz mérnöki munkával hangoljuk össze.

Érdemes minket választani!

 • MODERN, SAJÁT ESZKÖZPARKKAL ÉS MUNKAGÉPEKKEL RENDELKEZÜNK

 • SAJÁT SZAKKIVITELEZŐI CSAPATAINK VANNAK

 • MUNKATÁRSAINK SZAKTUDÁSÁT TOVÁBBKÉPZÉSI PROGRAMOKKAL NÖVELJÜK

 • ÉPÍTMÉNYEINKRE GARANCIÁT VÁLLALUNK

 • HÚSZ ÉVES ÉPÍTŐIPARI TAPASZTALATUNK VAN

Ajánlatkérés

Kontakt

Megálmodott egy épületet? Keressen fel bennünket, és csak a kulcsátvétellel lesz problémája! Vegye fel velünk a kapcsolatot, még ma!

 • Halmi Tamás

 • +36 20 981 7563

 • info@hasz.hu

Referencia

Cikkek

További tudnivalók

Mi is tulajdonképpen a generálkivitelezés?

Sokan nem ismerik a generálkivitelezés pontos jelentését, emiatt idegenkedve tekintenek erre az építkezési módra. Ismerje meg a szolgáltatás lényegét, aztán alakítsa ki a véleményét!

A generálkivitelezés során az építtető megbízza a kivitelezőt az építéssel vagy a felújítással. A megbízónak tulajdonképpen semmi teendője nincs a munkálatok során, csak a kapcsolattartóval kell összeköttetésben lennie.

A generálkivitelező feladata az építés zökkenőmentes lebonyolítása, a munkafolyamatok megszervezése, az előírt követelmények pontos betartása, a projekt határidőben és első osztályú minőségben történő átadása.

A generálkivitelező garanciával tartozik az ügyfél felé, így az esetlegesen felmerülő problémákat, hibákat a kivitelezőnek ki kell javítania. Tehát a szolgáltatás nagy előnye, hogy bármi mulasztás is történjék, van kit felelősségre vonni, és bátran lehet módosítást kérni.

Mi a generálkivitelező feladata?

A generálkivitelező lényegében az, aki megkíméli Önt néhány pszichológiai kezeléstől!

Amennyiben Ön veszi a kezébe az építkezése irányítását, több éves idegeskedésre, problémára, folyamatos stresszre számíthat. A generálkivitelező feladata, hogy megszabadítsa Önt ezektől a rendkívül kellemetlen élményektől.

Ha igényt tart rá, folyamatosan követheti a munkafolyamatokat, de a problémákat már nem Önnek kell megoldania. Tehát az építkezés közben kérhet módosításokat, beleszólhat az eljárásokba, de a megvalósításokkal együtt járó nehézségeket már nem kell magára vállalnia.

Amennyiben biztos a kezdeti ötletében, nem is kell követnie a folyamatokat, nyugodt lehet, hogy Ön nélkül is minden halad a kezdetben meghatározott ütemterv szerint.

Mi a különbség a generálkivitelező és a fővállalkozó között?

A fővállalkozó és a generálkivitelező fogalmát sokszor szinonimaként használják, pedig lényeges különbségek vannak a két munkakör tekintetében.

A fővállalkozó egyes esetekben egy részfeladatot végez el az épületeken, tehát például a szerkezet elkészültéért felel, míg a generálkivitelező a teljes munkafolyamatot, jellemzően a teljes épület megépítését, vagy a teljes felújítást felügyelni tudja.

A generálkivitelezéshez tartozó munkaterületek

A generálkivitelezésbe minden munkaterület beletartozik, ami egy ingatlan teljes körű felépítéséhez szükséges, a tervek elkészítésétől, egészen a kulcs átadásáig. A generálkivitelezés tehát magában foglal minden kőműves, festői, épületgépészeti, villany-, víz- és gázszerelési, valamint ácsmunkát illetve a tetőfedést is. Ezeken kívül igény esetén az asztalos munkálatok is a generálkivitelezéshez tartoznak.

Miben tudunk mi segíteni Önnek?

Az építkezés teljes menetét lefedjük, tehát tulajdonképpen mindenben Ön mellett állunk! Vannak azonban olyan részletkérdések, amelyek sokszor nem teljesen világosak, a következőkben ezeket világítjuk meg.

 • Tervezés 

A tervezési fázisban is tudunk segíteni, ugyanis számos építészirodával állunk kapcsolatban, akiket bátran ajánlunk ügyfeleink számára.

A tervezés alatt igény szerint szívesen segítünk közösen kialakítani a kényelmesebb csomópontokat: például javaslatokat teszünk arra vonatkozóan, hogy milyen anyagokat használjunk. Igyekszünk kordában tartani a költségeket, hogy végül a projekt jó ár-érték arányú legyen.

Nyilván, amennyiben konkrét elképzelései vannak, akkor is számíthat ránk. Mi korszerű technikákkal valósítjuk meg a legmerészebb álmait!

Referenciáink között nemcsak családi házakat talál, hanem villákat, társasházakat, irodaházakat, illetve ipari épületeket is, tehát bármire van szüksége, nyugodtan hozzánk fordulhat!

 • Belsőépítészet

A legmodernebb belsőépítészeti megoldásokat alkalmazzuk, így az általunk megtervezett építmények nemcsak kívülről mutatnak jól, de az objektumok belsejére is nagy hangsúlyt fektetünk.

Saját szakkivitelezői csapatunkkal szakipari munkák elvégzését is vállaljuk, mint például vakolást, állványozást, valamint asztalosmunkákat is. A kulcsátvételkor már ezekkel sem kell foglalkoznia, Önnek tulajdonképpen csak a bútorzatra, berendezésre, dekorációra kell majd koncentrálnia.

 • Minőség

Célunk, hogy megtaláljuk a különböző építési rendszerek, illetve technológiák előnyeit és azokat összegyúrva, a megrendelői igényeket maradéktalanul kielégítve megépítsük az ügyfél számára a tökéletes létesítményt.

Nincsenek gyártói vagy forgalmazói érdekkapcsolataink, mindenben az ügyfél érdekeit, az ár-érték arányt, illetve a minőséget tartjuk szem előtt.

Ezért érdemes a generálkivitelezést választania

Egyre többen választják az újépítésű, kulcsrakész otthonokat, létesítményeket, amiket csak birtokba kell venni, a generálkivitelező mindent elintéz. Mások a szerteágazó, nehéz feladatot a nyakukba veszik, és saját maguk próbálják levezényelni ezt a komplex folyamatot. Mielőtt bele kíván vágni az építkezésbe, mindenképp érdemes jól átgondolni, hogy mivel is jár ez a procedúra, illetve milyen mértékű hozzáértést igényel.

A leterhelt, laikus, de csak az egyszerűen nyugalomra vágyó személyek számára is egyszerűbb megoldás lehet a generálkivitelezés, amely mellett nem nehéz pozitív érveket felsorakoztatni.

 • Gyors és egyszerű

Egy ipari létesítmény, társasház, de még egy családi ház felépítése is akár több évig is elhúzódhat. Az engedélyek, a különféle vállalkozókkal, kőművesekkel, ácsokkal, festőkkel való egyezkedés jócskán meghosszabbítja a folyamatot.

A generálkivitelező esetében ilyesmi miatt nem kell aggódnia, ugyanis csak el kell mondania a terveit, elképzeléseit, alá kell írnia a szükséges papírokat és mi mindent elintézünk Ön helyett, a terhet teljes mértékben levesszük a válláról.

Ennek értelmében a kiterjedt, teljes építkezési fázist lefedő kapcsolatrendszerünknek köszönhetően a munkálatok jóval gyorsabban követik egymást, mint egy hagyományos, több vállalkozó bevonásával épült objektum esetében.

Az épület gyorsan és egyszerűen készül el. Igény esetén nem is kell végigkövetnie az építkezési folyamatot, csak a kulcsrakész létesítményt kell viszont látnia.

 • Kiszámítható a költségvetés

Az építkezéstől talán az tántoríthatja el a legtöbbeket, hogy nem lehet tudni, pontosan mennyibe kerül majd végül az adott építmény. Emiatt sokan inkább a kész ingatlant vásárolják meg, ami bár nem teljesen elégíti ki az igényeit, de biztos az ára. Azt azonban ezekre még rá kell számolni, hogy a felújítás szintén plusz költségekkel járhat, tehát a vásárláskor szintén nem a teljes árral találkozunk.

A generálkivitelezés esetében a bizonytalan költségvetéstől nem kell tartania! A félreértelmezett jogszabályok, problémás engedélyek, amatőr vállalkozók nem jelenthetnek problémát, ugyanis ezekkel a részletekkel nem kell törődnie!

A tervek, elképzelések alapos megtárgyalása után a generálkivitelező meghatároz egy konkrét összeget, amit ki kell fizetni és abból a teljes épület meg lesz valósítva, az alaptól a tetőig. Ennek értelmében egzakt összeggel kell számolni, nem lesznek váratlan kiadások, amik megterhelik a pénztárcáját! Első perctől tudja, hogy mihez kell tartania magát, mennyit kell az építkezésre szánnia.

 • Könnyed a problémamegoldás

Minden építkezés során merülnek fel problémák. Nem egyszer előfordul, hogy valami rosszul sikerül, az alapanyag elfogy, a vállalkozó megbetegszik. Mindezek rengeteg fejtörést okozhatnak, aggodalommal tölthetik el a megrendelőt, kivéve persze, ha nem tud róluk. A generálkivitelezés egyik lényeges eleme, hogy a megrendelőnek egyáltalán nem kell törődnie a munkafolyamatokkal. Minden felmerülő problémát megoldunk, anélkül, hogy azokkal leterhelnénk az ügyfeleinket.

Ugyanis a lényeg, hogy a kliens, idegeskedés nélkül kaphatja meg, a kulcsrakész építményt.

 • Egyetlen szerződés is elegendő

Az építkezés során problémát jelenthet, hogy számos alvállalkozóval kell megállapodni, és egy idő után már azt sem tudja az ember, hogy ki, mikor kell, hogy megérkezzen, kinek mennyit kell fizetni, és mit is csinál valójában. Erre a káoszra is megoldást kínál a generálkivitelezés, hiszen tulajdonképpen csak egy céggel kell megállapodnia, aki a részleteket is megoldja, elintézi.

 • Nem igényel hozzáértést

Az építkezéshez Önnek egy fikarcnyit sem kell értenie, elegendő ha egy műszaki ellenőr képviseli Önt!

Sokan félhetnek attól, hogy laikusként a kivitelezők kihasználják a tudatlanságát és emiatt mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk. A generálkivitelezés esetében nem merülhetnek fel ilyen aggodalmak, ugyanis legyen a megrendelő akár szakmabeli, akár teljesen laikus, teljesen egyformán bánnunk velük, hiszen a szolgáltatás lényege, hogy a megrendelőket megszabadítjuk az építkezéssel együtt járó teendőktől.

 • Stresszmentes

A legnagyobb előnye a generálkivitelezésnek, hogy minden aggodalomtól, nyugtalanságtól megszabadítja Önt! A kivitelező átvállalja az építkezés minden gondját, Önnek csak az épület előnyeit kell kiélveznie.

Mi biztosítjuk a szakembereket, az alapanyagokat, a különféle munkafolyamatok összeszervezését, és a szerződésben foglaltaknak teljes mértékben eleget téve elkészítjük az adott épületet. Ez bár sokaknak nem sokat mond, de aki már vett részt építkezésben, jól tudja, hogy mindezek milyen sok idővel, nehézséggel, gonddal járnak. Ön ne tapasztalja meg az építkezés negatív oldalát, menjen biztosra és válassza a generálkivitelezést!

 • Garantált minőség

Egy nagy és erős cég, akinek képzett szakemberei vannak, nem követ el hibákat, így nem kell garanciális munkákat végezni az átadást követően. Ha mégis, akkor nem fut el a probléma elől, hanem minél hamarabb megoldja azt. Így a megrendelőnek nem kell a különböző kis vállalkozókkal küzdenie, akik általában csak a kibúvót keresik és egymásra mutogatnak. Ennek általában perek és ki nem javított hibák az eredményei.

Ha a tervezett beruházásának egyik része egy kivitelezendő épület, vagy egy felújítás, válassza a HÁsZ Kft. generálkivitelező szolgáltatását! Mi nemcsak minőséget, hanem tervezhetőséget, professzionális hozzáállást és megrendelői elégedettséget is kínálunk! Önre csak a kész munka átvételének terhe hárul!

Hátrányai is lehetnek?

A generálkivitelezés hátrányaként említik meg sokszor a magasabb költségeket. Ez azonban sok esetben csak abból ered, hogy ennél az építkezési módnál előre jól látható, hogy milyen összeggel kell számolni, míg abban az esetben, ha saját maga veszi a kezébe az építési folyamatok irányítását, csak apránként jelentkeznek a költségek. Tehát úgy nem látható át, hogy mennyit kell az épületre szánni, de az apró költségek nyilvánvalóan idővel összeadódnak. Ez az összeg akár még magasabbra is rúghat, mintha a generálkivitelezést választaná. Nem mellékes persze az sem, hogy ha saját maga irányítja a munkafolyamatokat, rengeteg időt és energiát veszíthet majd.

A generálkivitelező cég kiválasztása során rendkívül megfontoltnak kell lennie, hiszen ha amatőr céget választ, semmiképp nem azt az eredményt kapja majd, mint amire vágyott. Válassza a HÁsZ Kft. generálkivitelező szolgáltatását és a negatívumoknak nyomát sem észleli majd!